Nationsprylar

I behov av t.ex. en sångbok eller snapsglas? Vårt utbud hittar du här!

Nationsprylar

Nationens huvudsakliga webbshop hittar du på https://nylands-nation.myspreadshop.net/

Förutom webbshopen finns en del prylar tillgängliga på nationens kansli. Nedan finner du information om alla de fantastiska prylarna som finns till salu. Priserna är MOMS 0%. Frågor gällande prylar kan riktas till nationens kanslist på adressen (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

 


Visa:
Sortera enligt:

100 Gäddrecept

Esox Lucius – gäddan – Nylands nations spirit animal. I denna receptbok, författad av Kenneth D. Oker-Blom, hittar du precis som titeln antyder 100 gäddrecept. Oker-Blom själv säger följande om boken: ”Min ambition, med denna gäddkokbok, är att lyfta fram gäddan och placera den högt på den kulinariska rangskalan, där den hör hemma. Gäddan är en delikat fisk som kan tillredas på otaliga sätt. I det europeiska köket är gäddan en mycket uppskattad fisk inte minst i Frankrike. Den finns på menyn på många trestjärniga krogar. Det är hög tid att gäddan, även i Norden, får all den uppskattning den är värd. Skål för gäddan och smaklig måltid!”

20.00€

Flytande guld - En bok om finsk punsch

”Här vilar en som punschen aldrig övergav...” Flytande guld - en bok om finsk punsch av Leo Gammals är en serie berättelser om hur arrak och drycken punsch fick sin början och på 1700-talet anlände till Finland. Det är en lång historia som sträcker sig över många århundraden, hav och människoöden. Punsch var ursprungligen en sjömännens dryck, men eftersom den värdefulla råvaran arrak var så dyr, blev den på land en adelns och borgarnas lyxartikel för att så småningom även nå allmogen och till sist stadfästas som studenternas och finlandssvenskarnas kulturskatt.

25.00€

Galleria Nylandensis – Nylands nations samlingar

Fördjupa dig i kulturskatterna på Nylands nation med Galleria Nylandensis. Tack vare boken kommer du att kunna briljera nästa gång du befinner dig i det Nyländska nationshuset, eller varför inte på Ateneum eller annat museum till vilka nationen brukar låna ut sina attiraljer.

15.00€

Bokpaket

Varför köpa bara en då du kan köpa alla tre? Till specialpriset 50€ får du inhandlat det ultimata bokpaketet innehållandes 100 gäddrecept, Flytande guld – En bok om finsk punsch samt Galleria Nylandensis – Nylands nations samlingar.

50.00€

Nylands nation 375 – jubileumspins

Mången har beundrat porträttet på Muminpappan målat av nationens hedersledamot Tove Jansson. För att uppmärksamma nationens 375 verksamhetsår 2018 tillverkades en jubileumspins i 500 exemplar med nationens färger och Muminpappan (licens införskaffad av Moomin characters Ltd). Pinsen säljs endast åt nationens medlemmar så för att kunna beställa denna pins måste du vara inloggad på hemsidan.

15.00€

Pins

Pins med nationsvapnet.

5.00€

Vykort – omslag för tidningen Nylänningen 1915

Målat av Marius af Schultén. 100 x 150 mm.

4.00€

Vykort – Samling vid Villa Edelfelt 1912

Foto av Esther Heikel. 100 x 150 mm.

4.00€

Vykort – Det Nyländska nationshuset

Foto av Kimmo Levonen. 100 x 150 mm.

4.00€

Vykort – paket med alla tre kort

Alla vykort (omslag för tidningen Nylänningen 1915, samling vid Villa Edelfelt 1912, det Nyländska nationshuset) till paketpriset 10€. Storlek 100 x 150 mm.

10.00€

Namn på supar – plansch

Helan, halfvan, tersen, qwarten… Kan du namnen på de följande nio? Studenten och nylänningen Marius af Schultén gav ritningen ”Namn på supar” som gåva till nationen 1914. Numera bepryder den väggen på Klubben. Nu kan du haffa dig ett eget exemplar! Planschens storlek är A3 och tillverkad i 50 exemplar.

15.00€

Vikingaskepp av Albert Edelfelt – plansch

Hösten 1896 utgav Nylands nation festskriften Nylänningen 30/11 1896 till förmån för byggnadsfonden för ett nytt nationshus. Albert Edelfelt bidrog till festskriften med en färglitografi föreställande Vikingaskepp. Planschen storlek är A3 och tillverkad i 50 exemplar.

15.00€

Nylands nations slips

Var stiligast på festen med Nylands nations slips! Tillverkad i Sverige.

20.00€

Nylands nations slips

Inget säger stilrent som denna slips! Tillverkad i Italien.

50.00€

Sångbok (mjuk pärm)

Nylands nations sångbok gavs ut för första gången 1914. Den senaste upplagan utkom 2015 och innehåller alla sånger du behöver, från traditionella visor till nyländska bidrag i den akademiska snapsvisetävlingen 2015!

12.00€

Sångbok (hård pärm)

Nylands nations sångbok gavs ut för första gången 1914. Den senaste upplagan utkom 2015 och innehåller alla sånger du behöver, från traditionella visor till nyländska bidrag i den akademiska snapsvisetävlingen 2015!

15.00€

Snapsglas

De snyggaste snapsglasen i landskapet utsmyckas självfallet med det nyländska nationsvapnet. Snapsglasen är tillverkade i begränsat antal. Passa på att införskaffa tillräckligt många för hela middagssällskapet! Ett snapsglas kostar 8€ men vag gör man med ett för 8€ ifall man kan köpa sex för 40€? Med andra ord: paketpris sex snapsglas för 40€.

8.00€