Flat View
Efter år
Månadsvy
Efter månad
Weekly View
Efter vecka
Daily View
Idag
Search
Sök

Datumområde

den 18 November 2017    -    den 18 November 2022
den 18 November 2017    -    den 18 November 2022
 • Öltasting på Nylands Nation

   Torsdag, 23 nov 2017 kl. 19:00
   Klubben (Kaserngatan 40, 00130 Helsingfors)
   Pris: 10e
   Dresscode: -

   Kontakt: PU Randolph Böstman, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Bästa nylänningar! Visst gillar vi klubbkvällar, men ibland önskar man kanske lite program - speciellt i ät- eller drickbart format!
  Öl och ölkultur omfattar mycket mer än bara den "peruskalja" de flesta av oss oftast dricker. Nästa klubbkväll, den 23.11 kl. 19 ordnas därför öltasting på klubben! Denna tasting ordnas i samarbete med Sällskapet Ölarne och kommer att ledas av två verkliga ölexperter: André Brunnsberg som skriver ölrutan i HBL och nationens kurator emeritus Patrik Westerback (som ibland skriver den). Till evenemanget finns 20 platser och för priset av 10€ får man smaka hela 8 olika typer av öl! Även snacks ingår.

  Du kan såklart även delta vid klubbkvällen utan att delta vid öltastingen, men alla delagare önskar vi att anmäler sig i anmälningsformuläret nedan.

 • Högstadiesits

   Fredag, 1 dec 2017 kl. 18:00
   Klubben (Kaserngatan 40, 00130 Helsingfors)
   Pris: 13
   Dresscode: Högstadiet

   Kontakt: Qf Josefin Flemmich, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Har ni alltid funderat på vilka olika ämnesföreningar som smyger omkring i Helsingfors? Hurudana är egentligen de som i folkmun kallas för ”Historicusare”, ”Aboenser” eller ”J-Kommare”? I korridorerna viskas det om ”Svunkeiter”, ”Wiburgenser”, och ”HanSe:iter”, men vilka är dessa? Vill ni ha ett ansikte på de som sitter och IG:ar under tråkiga föreläsningar?

  Nylands Nation erbjuder nu Er ett ypperligt tillfälle att ta reda på dessa frågor och lära känna folk över ämnesförenings- och nationsgränserna! Vi vill därför bjuda in samtliga ämnesföreningar och nationer till en trerätters sits med tillhörande dryck på nationens Klubb. Festen äger rum den 1 december 2017 på Kaserngatan 40. Dörrarna öppnas kl. 18 och vi sätter oss till bords kl. 19. Under kvällen utlovas det god mat, sång, skratt och program (hoppeligen även en drös snapchats av nya bekantskaper som nästa morgon påminner dig om vad som hänt under natten). Temat för denna hejdundrande fest är HÖGSTADIET, så klä er gärna enligt tema!

  Anmälan öppnar måndagen den 13 november kl. 12 på nationens hemsida, nylandsnation.fi. De första 75 anmälda ryms med! Priset för detta kalas är 15€ (betalas kontant på plats).

  Efterfesten är öppen för alla och kör igång ca 23. Kom ihåg studiekort efter kl 1! Inträde 3€ för nationsmedlemmar och 5€ för övriga. Hoppas så många som möjligt kan komma och uppleva blast from the past of the year! Vi ses på Klubben!

 • Valmöte

   Måndag, 4 dec 2017 kl. 18:00
   Nylands Nation (Kaserngatan 40, Helsingfors)
   Pris: -
   Dresscode: -

   Kontakt: Styrelsebildare Fredrik Palmén

  Nylänningar! Det nalkas årets mest spännande möte, nämnligen valmötet!!

  Under valmötet väljs nästa års styrelse och samtliga funktionärer. Fredrik Palmén valdes till styrelsebildare och ifall just DU är intresserad av att vara med i styrelsen eller i ett utskott skall du absolut ta kontakt med Fredrik om saken. Ifall du är nyfiken på vad det finns för poster och utskott kan du läsa om dessa under Medlemmar > Vill du bli aktiv? .
  Fredrik nås på Facebook, per telefon +358 50 9119712 eller per mail skattis@nylandsnation.fi

  Mötet börjar som vanligt med nationskaffe från och med kl 18 på klubben varefter vi kl 19 går ner till Vikingasalen för att hålla mötet. Detta är absolut årets mest spännande och intressanta möte, så det lönar sig att komma för att påverka och åskåda när den nya styrelsen väljs.

  Vi väntar med spänning redan nu!

 • Självständighetsbal

   Onsdag, 6 dec 2017 kl. 18:30
   Vikingasalen (Kaserngatan 40, 00130 Helsingfors)
   Pris: 80€/+100€
   Dresscode: Högtidsdräkt med akademiska förtjänsttecken

   Kontakt: Kurator Anna Öhman, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Kära Nylänningar och vänner!

  I år firar Finland 100 år som självständig stat, en ålder som sannerligen är värd att uppmärksammas med fest och fyrverkeri! Den 6 december anordnar Nylands nation en självständighetsbal som äger rum i den ärevördiga Vikingasalen på Kaserngatan 40. Festen är till för nylänningar och vänner, medlemmar av andra nationer och föreningar, studerande från när och fjärran. Under kvällens lopp kommer 100-åringen att uppvaktas med bland annat tal och sång, men framförallt med en studentikos och högtidlig stämning! Det är 100 år tills Finland firar nästa sekel, med andra ord är detta en fest du inte kan missa.

  Välkomstcocktail serveras kl. 18.30 efter att nationen varit med i studenternas fackeltåg, varefter vi sätter oss till bords för att inmundiga en trerätters festmåltid med tillhörande dryck. Efterfesten fortsätter uppe på Klubben, ingen kan väl sova då Finland fyller 100?!

  Anmälan till balen öppnar den 23 oktober kl. 12 för nationens medlemmar och inbjudna representanter. För att du som nylänning skall kunna anmäla dig krävs ett konto på hemsidan, logga in på det för att anmäla dig. Representanter ombedes anmäla sig per e-post till kansliet@nylandsnation.fi, närmare anvisningar finner ni i den postade inbjudan. Den 30 oktober kl. 12 öppnar anmälan för alla som vill vara med och lyckönska Finland på bästa sätt!

  Balen kostar 80€ för alla, och önskar man betala ett understödspris är det 100+ €.
  Senast den 28.11 skall den betalas in på kontot FI65 6601 0010 0691 36, mottagare: Nylands Naition.
  Skriv vänligen "Självständighetsbal" samt drinkbiljetternas antal (ifall ni köper sådana) samt ert namn.
  Drinkbiljetterna är 3,50 styck och för en drinkbiljett kan man få en öl, en cider, 12cl vin eller en snaps/punsch.

  Sista anmälningsdagen är 27.11. 

  Efterfesten är öppen, den börjar ca 1 tiden och dresscoden är mörk kostym för de som inte deltagit vid balen. 

  Frågor kan riktas till kurator@nylandsnation.fi

 • Julfest

   Fredag, 15 dec 2017 kl. 18:00
   Klubben (Kaserngatan 40, 00130 Helsingfors)
   Pris: -
   Dresscode: Kostym + julig detalj

   Kontakt: Qf Josefin Flemmich, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Bästa nylänningar! Var firas stans bästa julfest, om inte på nation? Anmälan till årets julfest öppnar måndagen 4.12 - passa på att rymmas med på årets roligaste julfest!

  En ju(v)lig meny samt lite juligt program utlovas, i sällskapet av andra nylänningar - detta är absolut det bästa sättet att inleda julen på. Detta är även årets sista program på nationen, så detta kan ni inte missa.